معرفی روستای گردشگری ماجلان

 

روستای ماجلان از توابع بخش شاهرود شهرستان خلخال، با مختصات جغرافیایی 48 درجه و 50 دقیقه طول شرقی و 37 درجه و 14 دقیقه عرض شمالی، در فاصلة 33 کیلومتری شهر کلور(مرکزبخش) قرار گرفته است.

روستای ماجلان در منطقه کوهستانی استقرار یافته و ارتفاع آن از سطح دریا 1750 متر است. آب و هوای روستای ماجلان در بهار مطبوع، در تابستان معتدل و در پاییز و زمستان نسبتاً سرد است.

قدمت روستای ماجلان، به دوره‌های متأخر نزدیک است. این روستا، یکی از ییلاق‌های منطقه بوده که در اواخر دوره قاجار به روستا تبدیل شده است.

مردم روستای ماجلان به زبان ترکی سخن می‌گویند. دین رسمی آن‌ها اسلام و پیرو مذهب شیعه هستند.

 

.

براساس سرشماری سال 85، روستای ماجلان 74 خانوار و258نفر جمعیت دارد.

اقتصاد این روستا بر فعالیت‌های زراعی، باغداری، دامداری و صنایع دستی استوار است. تولیدات زراعی، باغی و دامی روستای ماجلان گندم، جو، گردو، سیب، زردآلو و انواع فرآورده‌های لبنی می‌باشد.

روستای ماجلان با شیبی ملایم بر دامنه کوه استقرار یافته است. از دو طرف کوه مزبور، آب چشمه‌هایی که به «چشمه‌های نه گانه» معروف است، همانند رودخانه‌ای به سمت پایین جاری می‌شوند و در پایین دست روستا آب قابل ملاحظه‌ای را پدید می‌آورند. فضای عمومی روستا از درخت‌زارهای وسیع و باغ‌های متعدد پوشیده است. معابر روستا از کوچه‌های پیچ‌درپیچی تشکیل شده است که مسیر تمامی آن‌ها به میدان‌گاه اصلی روستا ختم می‌شود. مرکز روستا همان میدان‌گاه اصلی روستا است. در اثر زلزله سال 1369 بخش عظیمی از این روستا تخریب شد.

ساختار کلی خانه‌ها و فضاهای عمومی روستا از نوع معیشت روستاییان متأثر است. فضاهای خانه‌های روستاییان را انبار، محل نگهداری علوفه و کاه، حیاط، مطبخ و تنور، محل خواب و استراحت و اتاق نشیمن تشکیل می‌دهد.

خانه‌ها معمولاً حصار ندارند و مستقیم با کوچه‌ها و معابر باریک روستا ارتباط دارند.

.

.

 

جاذبه‌های گردشگری

این روستا با برخورداری از موقعیت مناسب جغرافیایی، چشمه‌های فراوان و باغ‌های انبوه، چشم‌انداز متنوعی از قابلیت‌های طبیعی گردشگری را به نمایش می‌گذارد. مهم‌ترین جاذبه های طبیعی روستا عبارتند از:

غار یخی جلال آباد واقع در 5 کیلومتری شرق روستا که بسیار جالب توجه است.

کوه شاه معلم که با چشم‌اندازهای بسیار زیبا مورد توجه طبیعت‌گردان و گردشگران است.

برگزاری اعیاد ملی و ‌آیینی از قبیل شب چله، چهارشنبه سوری و عید نوروز و همچنین اعیاد مذهبی فطر و قربان و عزاداری‌های ایام محرم در میان مردم روستا رواج دارد.

رونق دامداری در روستا، رشد صنایع دستی خانگی را به دنبال داشته استۀ از عمده‌ترین محصولات صنایع دستی این روستا می‌توان به جوراب، شال گردن و زیراندازهایی از قبیل جاجیم و گلیم اشاره کرد.

پوشاک ن روستا معمولاً محلی است و پیراهن گلدار بلندی بر تن می‌کنند و دامن چین‌داری به نام «تومان» شلیته می‌پوشند و با «یایلیق» (روسری) یا کلاغی سر خود را می‌پوشانند. پیرمردان روستا کلاهی شبیه به کلاه تالشی بر سر دارند. جوانان روستا عموماً از پوشاک شهری استفاده می‌کنند.

قرار گرفتن روستای ماجلان در مسیر راه ماسوله به خلخال وبالعکس یکی از ویژگیهای منحصربفرد این روستاستکه علاوه برنوع بافت آن این روستا را درردیف یکی از روستاهای هدف گردشگری قرار داده است.


معرفی جاهای تاریخی و دیدنی روستا ,روستای ,ماجلان ,گردشگری ,دستی ,صنایع ,روستای ماجلان ,صنایع دستی ,عمومی روستا ,میدان‌گاه اصلی ,اصلی روستا ,روستای گردشگری ماجلان ,معرفی ر منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

اتاقک مجله سرگرمی عکــــسیا | سرگرمی پورتال و سایت تفریحی خبری ایرانیان مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری وبلاگ شخصی ابوالقاسم کریمی جهان ما شکلاتی‌ها